• SARM 2024
          • SARM 2024

          • Už 39 rokov sa stretávajú v Sabinove malí i starší recitátori na "Sabinovskom autorskom a recitátorskom máji". Sviatok umeleckého slova, krásnych prednesov a zaujímavých textov oslávilo vo štvrtok 16. mája 2024 v priestoroch MsKS v Sabinove takmer 60 recitátorov v piatich kategóriách, a to pod drobnohľadom odbornej poroty (učitelia Prešovskej univerzity). Z našej školy získali ocenenie tretiačky Nela Marchevková (prednes prózy) a Alexandra Maľariková (prednes poézie). Oceňujeme aj účasť prváčky Viktórie Kocúrekovej (prednes prózy) a druháčky Denisy Čubovej (prednes poézie), ktoré s chuťou predviedli svoj recitátorský talent. Všetkým srdečne blahoželáme a sme hrdí na to, že aj vďaka našim dievčatám - recitátorkám a tiež bývalým žiakom našej školy - Tadeášovi Ščerbovi a Tobiasovi Farkasovi (pokračujú v tom, čo bolo zasiate a dnes reprezentujú svoje školy aj s úspechmi) môžeme osláviť výročie narodenia spisovateľky Jolany Cirbusovej a potešiť sa umeleckým slovom.

             

             

        • Slávik Slovenska 2024 - okresné kolo
          • Slávik Slovenska 2024 - okresné kolo

          • Slávik Slovenska - súťaž, ktorá sa raz zapíše zlatými písmenami do histórie Slovenska. V utorok 14. mája 2024 zorganizovala ZUŠ v Lipanoch okresné kolo tejto celoštátnej speváckej súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne (32. ročník). Našu školu reprezentovali - v I. kategórii Alexandra Maľariková, ktorá si v silnej konkurencii vyspievala Čestné uznanie (porote predsedala speváčka ľudových piesní - Monika Kandráčová). V II. kategórii získal Diplom za účasť - Richard Jurčenko. Krásne slnečné dopoludnie, množstvo slávičích hlasov, príjemná atmosféra medzi súťažiacimi a ľudová pieseň... skutočnosť, že ju k životu kriesia aj najkrajšie hlasy detí je prísľubom, že nikdy nezanikne.

             

             

             

             

        • Súťaž Mladých zdravotníkov
          • Súťaž Mladých zdravotníkov

          • Úrazy či zdravotné problémy, s ktorými si ľudia nevedia pomôcť sami, sa dejú denne. Neraz rozhodujú prvé minúty... Malí aj veľkí záchranári sa stretli v súťaži Mladých zdravotníkov I. a II. stupňa základných škôl okresu Sabinov - v utorok 14. mája 2024 v ZŠ Komenského 113 v Lipanoch. Našu školu reprezentovali 2 súťažné hliadky (žiaci 3. a 4. ročníka). Hliadka v zložení štvrtákov (Daniela Girašková, Tamara Maľaríková, Emma Funtalová, Karol Marhevka a Richard Jurčenko) si vybojovala vďaka teoretickým vedomostiam o Červenom kríži a praktickým zručnostiam i ošetreniam skvelé 1. miesto. Hliadka v zložení tretiakov (Dorota Prihodová, Adam Jurčenko, Michael Girašek, Rafael Farkas a Dalibor Marchevka) získali chvályhodné 3. miesto. Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme!